home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

28 september: de Koningkerk presenteert zich met burendag

Flyer

Zaterdag 28 september wordt er in wijk Bovenveen tussen 10.00 uur en 16.00 uur weer een burendag georganiseerd. Dé gelegenheid voor de Koningkerk om zich in de buurt te presenteren. Verschillende buurtorganisaties werken inmiddels samen om van de burendag een succes te maken,

nl. de werkgroep Kerk en Buurt van de Koningkerk, Fenomeen Bovenveen, Tuindersvereniging Nicolaas Beets, Middin en WOEJ. Vorig jaar was de burendag een groot succes.

De omgeving rondom de kerk wordt weer opgefleurd met muziek, theater en marktkramen. Voor de kinderen is er een kinderprogramma met o.a. een springkussen en spelletjes. 

Op verschillende plaatsen in de wijk zijn tal van activiteiten. Met een ‘Jan Plezier’ met heuse paarden zorgt dat u overal kunt komen, maar ook een buurtwandeling - met uitleg over de wijk – brengt u langs de verschillende activiteiten.

Eén van de hoogtepunten van de dag is ongetwijfeld de lunch van Kerk en Buurt. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken en natuurlijk mag u ook komen lunchen. Alleen op deze manier komen we goed in contact met de buren uit onze wijk.
U kunt u opgeven om te helpen bij Jan Hendriks, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijna-nieuw-markt
Rondom de Koningkerk wordt er weer een ouderwetse bijna-nieuw-markt georganiseerd. U kunt hieraan meedoen door:

• een kraam te huren en zelf spulletjes te verkopen
De kosten bedragen € 20.-. De opbrengst van de verkoop is in dat geval voor degene die de kraam huurt (goede doelen, privé personen, maatschappelijke organisaties). Wie een kraam wil huren kan een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• spulletjes in te leveren bij de kerk
Op woensdag 25 september, tussen 18.00 uur en 21.00 uur, kunt u uw spulletjes inleveren bij de kerk. Uitgangspunt is ‘bijna-nieuw’, dus goed, bruikbaar en schoon. Er mag kleding bij zijn, maar dan graag op een ‘hangertje’. Die spulletjes worden verkocht voor een diaconaal doel. Wat overblijft wordt geschonken aan mensen of organisaties die het nodig hebben (kledingbank, speelgoedprojecten, vluchtelingenorganisaties e.d.).

Soepwedstrijd
Vorig jaar was de taartenbakwedstrijd een groot succes. Dit keer een volledig andere uitdaging: wie, o wie maakt de meest smakelijke en originele soep van de Koningkerk en omgeving! Wij dagen u uit om hieraan mee te doen. Een objectieve jury kiest vervolgens de in haar ogen meest smakelijke en originele soep. Naast ongelimiteerde eer en roem bestaat de hoofdprijs uit een financiële beloning van € 25,-. En de soep? Die maakt onderdeel uit van de heerlijke lunch waarbij iedereen welkom is.

Noteren
Alle reden om burendag in uw agenda te noteren, spullen te verzamelen voor de braderie en u te bezinnen op een recept voor de meest overheerlijke en verrassende soep voor de ‘soepwedstrijd’.
De activiteiten zijn tussen 11.00 uur en 16.00 uur. We hopen natuurlijk op zonnige weersomstandigheden, maar mocht dat niet zo zijn, dan vluchten we in de kerk.

Namens kerk en buurt
Jan Hendriks

 

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.