home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Actueel

Het huidige, 10-jarig jubileumjaar van de lunchconcerten is door Corona onbeoogd tot nu toe getekend door “radiostilte”. De komende maanden pakken we - in aangepaste vorm – de draad echter weer op en klinkt er weer “Muziek in de Koningkerk”!

De komende concerten vinden plaats op de laatste zondag van de maand; beginnen om 19.30 uur en duren ong. een uur. De toegang is gratis. Wie wil komen luisteren moet zich vanwege corona  vooraf aanmelden  via de website www.muziekindekoningkerk.nl. De concerten worden op internet via “Kerkomroep” live uitgezonden. Als dat niet lukt, geen nood: je kan de meest recente concerten ook via  de website  www.muziekindekoningkerk.nl terugzien en beluisteren.

Vanwege corona is er geen koffie/thee na de concerten en geen gelegenheid tot napraten. Na het concert zetten we bij de uitgang een collectemandje klaar voor iedereen die een vrijwillige bijdrage wil geven. Wie geen contant geld bij zich heeft, of onze concerten online meemaakt, of onze concerten gewoon een warm hart toedraagt en ons een steuntje in de rug wil geven, kan een donatie overmaken naar Wijkkas Koningskerk, inzake lunchconcerten NL11 INGB 0008 7741 51.

27 september: Michal Buczkowski (viool) en Andrew Wright (piano)

Op zondagavond 27 september is violist Michal Buczkowski onze gast. Hij speelt samen met Andrew Wright een gevarieerd programma. Zij spelen de beroemde Sonata in A van Cesar Franck voor viool en piano, een schitterend hoogtepunt van de romantische muziek en de Romanien Folk Dances van Bela Bartok. Daarnaast staat een aantal kleine stukken op het programma, zoals Roxana’s Song van Karol Szymanowski en Lotus Land van Cyril Scott/Fritz Kreisler.

Michael Buczkowski

Michal Buczkowski heeft als internationaal violist met vele wereldberoemde musici gewerkt, op vele podia gespeeld en diverse opnamen gemaakt voor radio en TV.  Hij begon zijn muziekstudie aan de Muziekacademie in Gdansk en zette deze studie voort aan het conservatorium van Maastricht en het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij is een goed vertolker van muziek uit verschillende perioden van Bach tot hedendaagse muziek. De Franse impressionistische componisten, zoals Debussy en Ravel, hebben een bijzondere plaats in zijn repertoire. Een van de favoriete componisten van Michal Buczkowski is  Karol Szymanowski en van deze – voor velen onbekende - componist staat een stuk op het programma van het concert van 27 september. Michal woont sinds een paar jaar in Den Haag en heeft – net als Andrew voor piano – een eigen lespraktijk voor viool.

MichalBuczowski

Copyright © 2020 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.