home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Lunchconcert 27 oktober door Duo Toetsen en Fluiten:
Anna Karpenko/orgel en Katja Pitelina/fluit

Een lunchconcert van wel een heel andere orde: “ Anna Karpenko, orgel, en Katja Pitelina, dwarsfluit, laten in alle toonaarden de vogels klinken: Il Gardelino, de tuinfluiter, van Vivaldi, le cygne van Saint-Saens, maar ook de koekoek en de nachtegaal zijn te horen en nog veel meer dieren als de hommel, de mug en de kip. Kortom, een beestachtig muzikaal feestje voor jong en oud!”, aldus de tekst in het jaarprogramma van de lunchconcerten 2019-2020.

Het programma

 • Antonio Lucio Vivaldi (1678 – 1741) «Il gardellino» voor fluit en orkest (bewerking voor orgel)
  10 n. 3, RV 428 (fluit en orgel)
 • Louis-Claude Daquin (1694 — 1772) Le Coucouuit Troisième Suite Pièces de Clavecin (orgel)
 • François Couperin (1668 — 1733) Le Moucheron uit Second Livre de Pièces de Clavecin
 • (orgel)
 • Nikolaj Rimski-Korsakov (1844- 1908) De vlucht van de hommel (uit de opera Het sprookje van Tsaar Saltan) (fluit en orgel)
 • Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644— 1704) Sonata representativa voor viool solo en basso continuo (bewerking voor orgel door Anna): Allegro – Nachtegaal – Koekoek – Kikker – Kip – Haan – Kwartel – Kat – Musketier Mars – Allemande
 • Pēteris Vasks (*1946) Landscape with Birds (fluit)
 • Daan Manneke (*1939) Perfla! (voor panfluit en orgel, bewerking voor dwarsfluit en orgel)
 • Charles-Camille Saint-Saëns(1835—1921) Le cygne en Volière uit Le carnaval des animaux (fluit en orgel) 
 • Johann Baptist Straussjr., (1825 –1899). Polka “Im Krapfenwald” (bewerking voor orgel)

Katja Pitelina - Fluit

De Russische fluitiste Katja Pitelina, die zich in Nederland heeft gevestigd, is een veelzijdig musicus. Zij bespeelt zowel moderne als historische instrumenten en heeft een opvallend breed repertoire, van zeventiende-eeuwse barokmuziek tot hedendaagse composities. Katja werd geboren in Moskou. Zij begon haar opleiding aan de prestigieuze Gnessin Muziekschool, waar zij eerst piano en later dwarsfluit studeerde. Zij won verschillende concoursen voor jonge musici, in Moskou en Athene. Van 1999 tot 2005 vervolgde Katja Pitelina haar studie aan het Tsjaikovski Concervatorium in Moskou. Van 2001 tot 2008 studeerde Katja aan de afdeling oude muziek van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar zij haar masteropleiding voltooide bij Barthold Kuijken. Katja Pitelina is ook als musicologe.

Anna Karpenko - orgel

Anna Karpenko is geboren in Moskou en studeerde klavecimbel en orgel (cum laude) aan het Moskouse Staats Conservatorium bij Alexey Parshin en Olga Martynova. Anna studeerde in juni 2015 af voor haar Master Degree Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Ze won verschillende prijzen op internationale concoursen. Vanaf 2015 vormt zij het duo “Toetsen en fluiten” met de fluitiste Katja Pitelina. Anna heeft meermalen zitting genomen in de jury van jeugdcompetities. Zij was docent voor orgel, piano en klavecimbel in Moskou en organiseerde het 1ste Jeugd Orgelfestival in Tallinn (2012) en masterclasses en concerten in Scheveningen in 2013; onder haar leerlingen zijn veel laureaten van jeugdcompetities. Zij assisteerde bij de organisatie van masterclasses voor jonge organisten uit Rusland op het Bachfestival Dordrecht 2014. Zij is organist in Pro Rege (Rotterdam) en de Duits Evangelische Kerk in Den Haag.

 

Het jaarprogramma van de lunchconcerten 2019-2020 beschikbaar op deze website, Op de eigen website www.muziekindekoningkerk.nl en op de facebookpagina “Muziek in de Koningkerk”.   Een (10-jarig) jubileumprogramma met 12 concerten dit keer! De papieren versie van het jaarprogramma delen we eind september uit in de Koningkerk en ligt daarna structureel op de leestafel in de Koningkerk.

 

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.