home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Koningskinderen

Zolang er geen kerkdiensten zijn door het coronavirus, zijn er ook geen activiteiten voor de kinderen.

Iedere zondag (met uitzondering van de zomervakantie) is er voor basisschoolleerlingen iets te doen van 10.00 uur tot ongeveer 11.00 uur in de Koningkerk. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Soms is er iets bijzonders, zoals het maandelijks verteltheater Godly Play. Ook werken wij aan een muurschildering in de mooie ruimte die wij reserveren voor activiteiten met de Koningskinderen.

Op deze pagina leest u meer over wie wij zijn en wat voor leuks er allemaal te doen is in de kerk. Deze activiteiten noemen wij voor het gemak de Koningskinderen (voorheen Kindernevendienst en Bovenbouw, die nu zijn samengevoegd).

Kinderen komen de kerk binnen en blijven bij hun (groot-) ouders of opvoeders tot de kerkdienst is gestart en het kinderlied is gezongen. De leiding steekt voor in de kerk een lantaarn aan en neemt vervolgens de kinderen mee naar hun eigen ruimte.

In de Koningskinderenruimte hebben wij samen een gesprek over een verhaal uit de Bijbel. Na dit gesprek gaan we het verhaal op een gepaste manier verwerken door een spel te doen met de kinderen of te knutselen. Soms doen we de uitwerking van een verhaal door de kerkmoestuin te onderhouden of gaan we op zoek naar Paaseitjes buiten in de kerkmoestuin.

Wij houden rekening met de leeftijden van de kinderen en hebben een aparte uitwerking van het verhaal voor kinderen van 4-8 en 9-12 jaar oud.

Wij gebruiken de lesmethode Bijbel Basics van het Nederlands Bijbelgenootschap. Ook maken wij om de vier weken gebruik van lesmethode Godly Play. Meer over die lesmethodes in de volgende hoofdstuk.

Heeft u vragen over de Koningskinderen, neem dan contact op met onze voorzitster Diede Bal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 06 341 96680.

De folder bekijken

Zie ook: www.koningskinderenvoorburg.nl


 

Copyright © 2020 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.