home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Bijzondere kerkdiensten

 

Interkerkelijke dovendienst
Op de 1e en 3e zondag van de maand is er in de Koningkerk een ‘dienst voor horenden en doven’.
Inlichtingen: mw. Maya Verhoeve, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zie ook het Kerkdienstenrooster

Vieringen van het avondmaal
Een aantal keren per jaar – meestal op zondagochtend - vieren we als gemeente het avondmaal. Dit is een bijzondere dienst waarin we terugdenken aan de maaltijd die Jezus met zijn leerlingen gebruikte. Het gaat daarbij zowel om de gedachtenis aan het ‘laatste avondmaal’ vlak voor zijn dood (zie bv. Lucas 22:7–23) als om de viering van de ‘eerste’ maaltijd na zijn opwekking (Lucas 24:13–35).
Als vierende gemeente zijn we ons dan zowel bewust van het ‘offer van Jezus’ dood’  als van het perspectief van zijn opstanding. Iedereen die dat wil kan delen in het brood en de wijn die we dan in de dienst delen. 

Avondmaal buiten de kerk
Gemeenteleden kunnen – b.v. bij ziekte – ook vragen of een predikant en een diaken thuis komen om het avondmaal te vieren of op een bijzondere plaats als b.v. het Hospice. Mocht u daarover willen praten, neemt u dan contact op met één van de predikanten.

Vespers in de 40-dagentijd
In de Veertigdagentijd worden samen met de Verrezen Christusparochie op dinsdagavond soepmaaltijden en vespers gehouden, waarin wordt toegeleefd naar Pasen.

Data: zie Activiteitenagenda 

Rond de kerstdagen
De weken rond Kerst houdt de Koningkerk open huis. In die tijd bent u van harte welkom bij:

  • Het Kerstconcert m.m.v. diverse koren die prachtige kerstliederen ten gehore brengen. En natuurlijk is er ook samenzang.

  • Repetities van het gelegenheidskoor voor de viering op kerstavond.

  • Open Huis op kerstavond met o.a. een maaltijd. Een avond waarop iedereen welkom is en kan meegenieten van een sfeervol kerstprogramma, met aansluitend de bijzondere viering van de kerstavond.

  • Op Tweede Kerstdag is er 's middags een gezellige High Tea in de Koningszaal.

  • Op Oudejaarsavond, 31 december, is er een dienst om 19.30 uur, meestal in de Oude Kerk.

Data: zie Activiteitenagenda

Doop

Doop.kaarsen

 Ouders die hun kind willen laten dopen, kunnen zich melden bij de wijkdominee..

De doop is al van oudsher een heel feestelijke gebeurtenis in de kerk, een moment om samen een nieuwe mensennaam te vieren in verbondenheid met de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Iedere dopeling krijgt een doopkaars mee naar huis. Die kan op huiselijke hoogtijdagen worden aangestoken.

 
Belijdenis doen

Geloven is iets persoonlijks. Maar tegelijk deel je het met veel mensen in een kerk. De keuze om te gaan geloven is een persoonlijke keuze. Maar met die keuze bezorg je jezelf een heleboel bondgenoten. Allemaal mensen die zich niet willen neerleggen bij een leven zonder uitzicht, allemaal mensen die willen leven uit geloof, hoop en liefde.
De beslissing om bewust vanuit dat geloof te willen leven is een belangrijke stap. Een stap om te vieren. Dat kan in de Koningkerk door in een viering belijdenis van je geloof te doen. Dan kan gepaard gaan met de (volwassenen) doop.  Vaak gaat er een gesprekskring vooraf aan het belijdenis doen.
Meer informatie over belijdenis doen kun je bij de dominees krijgen.

Rouwdienst (Dienst van troost)

Soms worden mensen getroffen door groot verdriet. Met name wanneer je afscheid moet nemen van iemand van wie je veel houdt, drukt het verdriet als een zware last. Ook dan willen we als kerkgemeenschap naast elkaar staan, om elkaar te steunen in moeilijke tijden. Dat begint bij het afscheid. Vaak is er in de kerk of in de aula van de begraafplaats of het crematorium een dienst van woord en gebed.
Zo'n dienst is bedoeld om ruimte te geven voor het verdriet van de nabestaanden, en om uit te zien naar troost en nieuwe moed. Bij de voorbereiding van zo'n dienst zijn de nabestaanden meestal volop betrokken. En vanuit de Koningkerk willen we hen alle mogelijke steun bieden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de dominees.
Onze gemeente verbindt aan een kerkelijke begrafenis voor onze leden geen kosten.

Huwelijksbevestiging
Voor de kerkelijke inzegening van een huwelijk kunt u/kun je contact opnemen met de dominees
Voor een kerkelijk huwelijk geldt voor onze leden een aangepaste prijs ten opzichte van niet-leden.

Taizé-vieringen (in de Koningkerk)  

Inlichtingen: Hilbert en Geertje van Essen, tel. 3818186, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    of www.taize.fr/nl  

Data:  zie ook Activiteitenagenda 

Manteldienst
Iedere tweede zondag van de maand wordt in het verzorgingshuis De Mantel (Klaverweide 54) om 11.15 uur in de Maartenzaal een Manteldienst gehouden.
De dienst vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Gemeente Voorburg.
Contactpersoon voor de Martinigemeente is  mw. Janna Plugge-Hasenoot en voor wijkgemeente De Open Hof mw. Wil Brauckman-van Walraven, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook het Kerkdienstenrooster

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.