home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Hergebruik: wat kunt u in de kerk inleveren?

Milieustraat

De Koningkerk stimuleert hergebruik.  Het is goed om uw aandacht te vestigen op het inzamelmeubel voor hergebruik zoals dat links achterin de Voorhof staat (onder de tv bij de nooduitgang). Met het inleverstation wordt het hergebruik gestimuleerd en dat is vervolgens weer goed voor de natuur.

Wat kunt u hier zoal inleveren voor hergebruik?
Via het inleverstation kunnen verschillende spullen worden ingeleverd. Door met name René Horst wordt er vervolgens voor gezorgd, dat deze spullen op de juiste plaats terecht komen. Mocht u geen raad weten met de navolgende spullen, dan ontvangen wij ze graag:

Brillen

Gun uw oude bril een nieuw leven! In ontwikkelingslanden hebben ze vaak geen geld voor een nieuw montuur en glazen. Lever ze dus in en voorzie uw bril eventueel van de sterkte van de glazen.

Mobieltjes
mobiel1Ingezamelde mobieltjes worden door ReCell nagekeken, zo mogelijk gerepareerd en weer verkocht. Ze worden met name in Afrika en Azië op de markt gebracht waar het GSM netwerk vele malen betrouwbaarder is dan het ‘vaste’ net en er veel vraag is naar de goedkopere recycle toestellen. Kerk in Aktie is er blij mee!

Postzegels en kaarten
Richtlijnen voor het verzamelen:

  • Postzegels ruim uitknippen of afscheuren (ca. 1 cm); beschadigde zegels hebben geen waarde. Afweken, tellen en sorteren is niet nodig. Dit wordt door vrijwilligers gedaan volgens bepaalde richtlijnen.
  • Scheur of knip geen postzegels van de kaarten. De kaart mét zegel en stempel is vaak meer waard dan de losse zegel. Beschadigde kaarten hebben geen waarde.

De volgende soorten kaarten zijn bruikbaar:

  • Onbeschadigde kaarten met of zonder postzegel, formaat 9 x 13 cm en 10 x 15 cm. Vooral oudere kaarten zijn welkom!
  • Dubbele kaarten (vouwkaarten) met afbeeldingen van bijvoorbeeld Anton Pieck, Rien Poortvliet, Rie Kramer, Jo Spier, e.a. Alle andere dubbele kaarten zijn niet bruikbaar.
  • Unicef-kaarten, hartjeskaarten 'Voor het kind' (met hartje achterop) en geboortekaartjes, alle soorten en maten

Wat levert het op?
De postzegel- en kaartenactie heeft in 2007 totaal € 40.418.20 opgebracht. De postzegels waren goed voor € 14.510,- en de kaarten leverden maar liefst € 25.908,20 op.. Tachtig procent van de opbrengst is voor het zendingswerk van Kerk in Actie, twintig procent gaat naar de Gereformeerde Zendingsbond.

Vakantiemunten en bankpapier (van de hele wereld), spaarzegels, waardebonnen, air-miles
De opbrengst is bestemd voor diverse kleine projecten.

Bruikbaar gereedschapHergeb1
De Stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar projecten en scholenontwikkelingsprojecten.  Daarmee krijgen duizenden mensen de instrumenten in handen om een zelfstandige toekomst op te bouwen. Voor vragen kunt u bellen met de Stichting, Junostraat 12a, Den Haag, tel.  3679501.

Timmergereedschap
Autogereedschap
Lastrafo's tot 220 Volt Lashelmen
Naaimachines
Gereedschap Leerbewerking
Gereedschap Schoenmakerij
Strijkijzers
Metselgereedschap
Generatoren
Metaalbewerking
Bouwgereedschap

 Wat zij graag accepteren

 

Wat zij niet kunnen accepteren
Tuingereedschap
Fietsen / Onderdelen
Gasflessen
Computers
Huishoudelijke Apparaten
Spijkers, schroeven
Moeren, bouten Accuboormachines
Muziekinstallaties
Doorgeroest gereedschap Elektrische typemachines

 
Aluminium 

Het Platform Duurzaam Leidschendam-Voorburg bepleit al jaren om aluminium en kurk in te leveren voor hergebruik. Aluminium cupjes van bijvoorbeeld waxinelichtjes (Taizé-vieringen!) zijn goed te hergebruiken, net als andere dingen, zoals blikjes. Ook kurk komt in aanmerking. Dit wordt verwerkt tot o.a. vloerdelen, voetbedden en zelfs tassen en portemonnees. Aluminium mag ook in de zak met plastic resten bij de gemeente.

Kurken
Kurken worden bij de Driemaster gebruikt om heerlijk te kunnen knutselen.

Zoeken waar je iets moet inleveren:
Log in op http://www.recyclemanager.nl/recyclewijzer? Tik het produkt in en je weet wat je ermee moet. Ook als app voor smartphones e.d. te krijgen.

Kijk ook eens op https://www.afvalcontainershop.nl/afvalcontainer-hulp

In de gemeente staan afvalbakken om gescheiden in te zamelen voor glas, papier en PMD (plastic, metaal en drinkpakken). Kleding is evenzeer niet zo geschikt voor ons afvalstation. Voor hergebruik van kleding adviseren wij de website van de stichting zending over grenzen te raadplegen (https://www.zendingovergrenzen.nl/wat-doen-we/).

Hergebruik: van harte aanbevolen.

René Horst.

 

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.