home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Vacatures wijkgemeente De Open Hof

Onze wijkgemeente heeft de volgende vacatures:

Ouderling communicatie
Zorgdragen voor optimale communicatie binnen De Open Hof en de Protestantse Gemeente Voorburg en naar buiten. Denk hierbij aan de inrichting van verschillende communicatiekanalen zoals Website, e-mail, zondagsbrief, kerkblad, publicaties in het Voorburgs krantje, folders, etc. Het gaat om de coördinatie maar soms ook om uitvoering
Frequentie: is continue
Tijdsbeslag: 4 dagdelen/maand
Opmerking: de ouderling is lid van de kerkenraad en van de PGV-brede werkgroep communicatie en de werkgroep Communicatie van De Open Hof.

Pastoraal ouderling
Taak: het coördineren van bezoekers door bezoekmedewerkers. Meedenken over opzet en inhoud pastoraat. Het bezoeken van gemeenteleden ter bemoediging, luisterend oor,… hoe vindt selectie plaats?
Frequentie: geen bijzonderheden.
Tijdsbeslag: 4 dagdelen/maand.
Opmerking: toerusting vindt plaats in pastoraal overleg. De ouderling is lid van de kerkenraad.

Preekvoorziening
Zorgdragen voor de invulling van ca. 10 preekbeurten als de eigen predikanten afwezig zijn en het informeren van de gastpredikanten over liturgie in De Open Hof.
Frequentie: het uitnodigen van gastpredikanten vindt plaats in maart voor het volgende kalenderjaar. Toezenden documentatie vindt plaats enkele weken voor de preekbeurt.
Tijdsbeslag: maart 10 uur, overige maanden 1 uur per preekbeurt.
Opmerking: er is een lijst met uit te nodigen predikanten. Soms geven gemeenteleden ook suggesties door. De huidige coördinator Carel Bleichrodt zorgt voor inwerken.

Bezoekmedewerker
Taak: bezoeken van een aantal gemeenteleden ter bemoediging, luisterend oor, etc. Het kan gaan om verschillende doelgroepen: oudere gemeenteleden, nieuwe gemeenteleden, gemeenteleden die we minder zien, ouders met kinderen, etc.
Frequentie: hangt af van doelgroep.
Tijdsbeslag 1-2 uur per gesprek, de totale tijd hangt af van het aantal te bezoeken gemeenteleden en af te spreken frequentie.
Opmerking: toerusting vindt plaats in het pastoraal overleg.

Lid commissie Liturgie
Taak: meedenken over de opzet van bijzondere diensten en meehelpen bij de uitvoering ervan. Sparring partner van predikanten en organist.
Frequentie: enkele malen per jaar.
Tijdsbeslag: 1 dagdeel per maand.

Meewerken aan kerk naar buiten
Taak: meedenken over het vormgeven van de ‘kerk naar buiten’, contacten leggen met organisaties en mensen in de buurt van de Koningkerk, het uitvoeren van gezamenlijke projecten zoals burendag, eettafel, publiciteit.
Frequentie: nog te bezien.
Tijdsbeslag: naar keuze.
Opmerking: de commissie Kerk en Buurt voert deze taken uit.

 Incidentele klussen
Taak: meehelpen bij incidentele klussen zoals de opblaaskerk op het cultureel festival, de organisatie van het paasontbijt en het kerstdiner, running diner, bedankavond, werkzaamheden kerkelijk bureau, onderhoudsklussen, etc.
Frequentie: enkele malen per jaar.
Tijdsbeslag: hangt af van activiteit, oproepbasis.

Als u interesse heeft of nadere informatie wenst, kunt u de voorzitters van de kerkenraad benaderen: Ria de Graaf, tel. 3863109, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Bruun Feijen, 3875444, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Copyright © 2020 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.