home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

De kerktuin van De Open Hof

 

In 2011 zijn een aantal kerkleden begonnen met het kweken van groenten en fruit op een stukje grond bij het volkstuincomplex op de Nicolaas Beetslaan. Op dat complex hebben we twee leuke jaren gehad en hebben we met de kinderen (basisschool de Driemaster en Kerkkinderen) veel groenten verbouwd. In 2012 werd duidelijk dat complex plaats moest maken voor waterberging en is men begonnen het verplaatsen van de tuin naar het grasveld naast de Koningkerk. In 2013 was deze verhuizing gerealiseerd en zijn we langzaam maar zeker aan het uitbreiden en verder opbouwen.

Voor de indeling van de tuin zie het overzichtsplaatje hieronder.Tekening kerktuin 2015 

De tuin is een mengeling van groente, fruit en bloemen. Ook aan de insecten is gedacht door de plaatsing van een insectenhotel.

De kinderen van de nevendienst en bovenbouwers helpen mee met het planten en oogsten. Elk jaar wordt de oogst na de dienst uitgedeeld in de kerk en een deel gaat naar de Diaconie. Soms verwerken we de oogst tot gerechten als miniloempia’s en maaltijdsoepen voor na de dienst.

De mensen vinden het bijzonder en soms lastig dat ze gratis eten krijgen. Daarom zetten we ook altijd een geldpotje neer voor mensen die een vergoeding willen geven. Dan kunnen we daar de zaden en materialen van betalen.

Wilt u meer weten of lijkt het u leuk om mee te helpen met planten, oogsten of onderhoud in de moestuin, spreek dan één van ons na de dienst.In de tuin staat een bankje waar u eens rustig kunt zitten en genieten van de mooie tuin. Wij zien u graag in onze kerktuin!

We hebben nog een verzoek: we kunnen altijd (plastic) tasjes. gebruiken Als u die voor ons heeft dan graag op een zondag bij een van de kerktuincommisie leden inleveren.

De kerktuincommissie:

Arjen van Aalst, Bep Beerbaum, René Horst, Annelies van der Laan en Kees Zeeman


 

Fotogalerijen van de tuin

29 oktober 2017 De pompoenoogst wordt verdeeld 

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.